We Came To Seek A Void pers map

wecametoseekavoid.com hello@wecametoseekavoid.com +31 6 34 89 45 94


Fictie

We Came To Seek a Void bouwt aan wat zij noemen 'Het Persoonlijke Internet'. Kunstwebsites die individuele ervaringen creëren, ontworpen om een emotionele of intellectuele reactie op te roepen. Online, dus altijd beschikbaar en toegankelijk.


Geschiedenis

We Came to Seek a Void is een samenwerking tussen Bas Huissen en David Beijersbergen van Henegouwen. Gestart in 2014 na samen te hebben gewerkt bij dezelfde design studio. Wat begon met een idee voor één online kunstwerk, werd de basis voor een intensieve samenwerking. Inmiddels hebben zij meer dan 20 online werken ontwikkeld.


Thematiek

In al het werk komt steeds de mix tussen beeld, geluid en interactie terug. Met thema's die raken aan de eigenschappen van het medium 'internet'; copyright, originaliteit, authenticiteit, privacy, artificiële intelligentie en de actieve rol van de gebruiker. De bezoeker is niet langer een toeschouwer, maar moet actief handelen om het werk te ervaren. Inspiratie wordt gehaald uit de popcultuur van nu en vroeger. De titel van het werk is direct het webadres waar het werk te zien is. Hints over de betekenis van het werk worden gegeven in de broncode.


Bio's

Bas Huissen Begeeft zich het liefst op één of álle snijvlakken van design, kunst en muziek. Werkt als ontwerper in Amsterdam en woont in Utrecht.

David Beijersbergen van Henegouwen Is een ontwerper met de focus op internet. Na de studie Digital Media Design, in 2004 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, werkt hij voor verschillende online ontwerpbureau's. Op dit moment werkt en woont hij in Utrecht.


Media

We Came To Seek A Void portrait
We Came To Seek A Void portret 'Sudden Infinity'
We Came To Seek A Void portrait
We Came To Seek A Void portret 'Pfff I Could Do That'
We Came To Seek A Void portrait
We Came To Seek A Void portret 'Mirroring Warhol'
We Came To Seek A Void portrait
We Came To Seek A Void portret 'Progressive Degradation'
We Came To Seek A Void portrait
We Came To Seek A Void portret 'I Scroll My Eyes'
We Came To Seek A Void portrait
We Came To Seek A Void portret 'Thank You Wim T. Schippers'
We Came To Seek A Void portrait
We Came To Seek A Void portret 'La Trahison des Sites Web'
We Came To Seek A Void logo
We Came To Seek A Void logo